10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCel puţin trei morţi și 800 de răniţi în urma cutremurului din Iran

Cel puţin trei morţi și 800 de răniţi în urma cutremurului din Iran

Cel puţin trei oameni au murit şi peste 800 au fost răniţi în urma cutremurului cu magnitudine de 5,9 care a avut loc sâmbătă seară în Iran, scrie Aljazeera.

Seismul a lovit oraşul Khoy, din provincia Azerbaijanul de Vest, în nord-vestul Iranului, la ora locală 21.44.

Cel puțin 816 persoane au fost rănite, dintre care unele au fost transportate în județele învecinate pentru tratament, potrivit lui Mohammad Sadegh Motamedian, guvernatorul provinciei.

Cutremurul a avut loc la o adâncime de 7 km și a fost resimțit în Urmia și în alte câteva județe. De atunci au fost înregistrate peste 40 de replici, dintre care cea mai mare a fost cu magnitudinea de 4,2 gradee pe scara Richter.

Au fost raportate daune la clădiri și o parte din infrastructura din zonă ca urmare a cutremurelor, în special la clădiri rezidențiale din zeci de sate din jurul lui Khoy, dintre care unele au suferit și întreruperi de curent.

Mai multe cutremure în ultimele luni

Orașul a suferit mai multe cutremure mai mici, dar considerabile în ultimele luni, care nu au provocat victime și nu au provocat pagube mari.

Autoritățile au încercat să consolideze clădirile rezidențiale vulnerabile, guvernatorul spunând că eforturile au funcționat, iar pagubele au fost raportate doar în zonele în care clădirile erau mai vechi și nu erau consolidate.

Imaginile au arătat străzile din Khoy pline de trafic sâmbătă sear[, în timp ce rezidenții și-au abandonat casele. Mulți au fost de atunci staționați în corturi temporare pe fondul temperaturilor de iarnă aproape de îngheț.

Babak Mahmoudi, șeful Organizației de Ajutor și Salvare a țării, a declarat presei de stat că două avioane încărcate de ajutor au părăsit aeroportul Mehrabad din Teheran la scurt timp după miezul nopții, în timp ce zeci de camioane pline cu articole de salvare au plecat spre Khoy din provinciile învecinate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS