25.1 C
Craiova
duminică, 28 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate24 de morți după ce un autobuz a căzut de pe o stâncă în Peru

24 de morți după ce un autobuz a căzut de pe o stâncă în Peru

Cel puţin 24 de persoane, printre care un număr necunoscut de cetățeni haitieni, au murit sâmbătă, după ce autobuzul în care se aflau a căzut de pe o stâncă, în regiunea Piura, la nord de capitala Lima, informează AFP.

Mai multe persoane au fost de asemenea rănite şi transportate la spitale din regiune, la El Alto şi Mancora, a precizat poliţia, fără a putea preciza numărul lor. Autobuzul transporta 60 de pasageri.

Autobuzul plecase din Lima şi se îndrepta spre Tumbes, la frontiera cu Ecuador, pe Autostrada Panamericană, care are 48.000 km și leagă Alaska de Țara de Foc.

Într-o zonă nelocuită din apropierea oraşului Organos, pe când mai avea aproximativ 200 km până la destinaţie, autobuzul a ieşit de pe drum și s-a rostogolit peste 160 de metri într-o râpă.

Poliția a declarat că accidentul a avut loc într-un loc periculos, cunoscut sub numele de „Curba Diavolului”, dar cauza accidentului este încă necunoscută.

În timpul accidentului, mai mulţi pasageri au fost aruncaţi pe geamuri, iar alţii au fost blocaţi în interiorul autobuzului.

Unii pasageri erau din Haiti, a spus poliția. Numărul migranților haitiani din Peru a crescut, deși situația celor aflați în autobuz rămâne neclară.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS