23.1 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Noua Zeelandă: Stare de urgenţă în Auckland

(VIDEO) Noua Zeelandă: Stare de urgenţă în Auckland

-

A fost decretată stare de urgenţă la Auckland, cel mai mare oraş din Noua Zeelandă, după o ploaie extrem de abundentă urmată de inundaţii extinse, potrivit BBC.

Cel mai mare oraș din Noua Zeelandă a declarat stare de urgență după ce ploile torenţiale au provocat inundaţii pe scară largă și evacuări. Aeroportul a fost inundat și toate zborurile anulate.

Ploaia de vineri din Auckland a inundat locuințe, a blocat traficul și a întrerupt curentul. În numai 15 ore, în oraş a plouat cât pentru o vară întreagă. Cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa, iar numeroşi localnici au fost evacuaţi în grabă din casele invadate de ape. Multe şosele importante au fost blocate şi toate zborurile au fost anulate pe aeroportul oraşului, care a fost şi el inundat. Impactul dezastrului va fi resimţit încă multă vreme, avertizează meteorologii. 

Primarul orașului Auckland, Wayne Brown, a confirmat informațiile din presă conform cărora un cadavru a fost găsit în Valea Wairau, pe țărmul de nord al orașului Auckland. Brown a spus că este „profund întristat” de vești. Poliția nu a confirmat dacă moartea este legată de inundație. El a mai spus că infrastructura și serviciile de urgență au fost „depășite” de impactul furtunii.

Într-o declarație, Serviciul de Urgență Noua Zeelandă a declarat că a avut de-a face cu aproximativ 1.500 de apeluri de asistență. Forța de Apărare din Noua Zeelandă ajută la evacuări, iar adăposturile de urgență au fost înființate în oraș.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Tineri amendați pentru că au dat jos un banner...

Polițiști din cadrul Poliției Orașului Filiași au fost sesizați,...

ȘTIRI GdS