20.6 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateTrei români au înșelat un preot italian cu 100.000 de euro

Trei români au înșelat un preot italian cu 100.000 de euro

Un preot italian din provincia Verona a fost înșelat de trei români cu aproximativ 100.000 de euro. Cei trei ai inventat diverse drame existenţiale ca să poată profita de generozitatea preotului respectiv. Banii proveneau din buzunarul propriu, dar și din conturile parohiei, relatează Verona Oggi.

Judecătorul de instrucție de la Tribunalul din Verona a trimis în judecată trei cetățeni de origine română, în vârstă de 26, 30 și 35 de ani, sub acuzația de înșelăciune și tentativă de înșelăciune.

Românii ar fi profitat de bunătatea unui preot din localitatea Spiazzi, în vârstă de 86 de ani, și l-ar fi mințit în repetate rânduri, obținând de la el suma totală de 100.000 de euro.

În vara lui 2018, tânărul de 30 de ani s-a prezentat de mai multe ori în fața preotului spunându-i că are probleme economice, nu poate plăti chiria, trebuie să suporte cheltuielile pentru înmormântarea tatălui său și alte fapte care nu erau reale.

El ar fi reușit să obţină de la preotul italian 60.000 de euro în numerar și transferuri bancare.

Aceeași tehnică a fost folosită ulterior de ceilalți doi acuzați. Până la urmă, din buzunarele preotului, dar și din conturile parohiei, ar fi dispărut aproximativ 100.000 de euro.

Situaţia a continuat până când cineva din dioceza de Verona și-a dat seama că este ceva în neregulă și a alertat poliția. oamenii legii au blocat ultimele transferuri bancare destinate celor trei escroci, dar mare parte din bani nu au mai fost recuperați.

Cei trei sunt acuzați de înșelăciune și tentativă de înșelăciune, iar procesul va începe la mijlocul lunii martie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS