16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateMAE: Atenţionare de călătorie în Grecia. Cod roşu de precipitaţii

MAE: Atenţionare de călătorie în Grecia. Cod roşu de precipitaţii

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenţionare de călătorie pentru Grecia, unde până vineri este în vigoare un Cod roşu de precipitaţii, descărcări electrice şi intensificări ale vântului. Astfel, va fi perturbată circulaţia rutieră, feroviară, orarul curselor aeriene şi navigaţia maritimă, transmite News.ro.

Potrivit MAE, pentru perioada 25-27 ianuarie, Serviciul Naţional de Meteorologie (EMY) al Republicii Elene a emis un cod roşu de precipitaţii mixte, însoţite de descărcări electrice, intensificări însemnate ale vântului, pe alocuri cu aspect de vijelie, pentru întreg teritoriul elen, în contextul meteorologic atipic ce caracterizează acest interval de timp. Vor fi înregistrate ninsori abundente în zonele de deal şi în masivele muntoase din regiunile centrale şi de nord ale ţării.

Perturbări atât în circulaţia rutieră şi feroviară, cât şi în orarul curselor aeriene

Astfel, se vor înregistra perturbări atât în circulaţia rutieră şi feroviară, cât şi în orarul curselor aeriene, precum şi întreruperi ale navigaţiei maritime.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106710035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi numărul de telefon de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Elenă +306978996222 şi al Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

MAE recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro, http://salonic.mae.ro, www.emy.gr, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro şi reaminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS