13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFostul director din Ministerul Sănătăţii, trimis în judecată pentru fraudarea unui examen

Fostul director din Ministerul Sănătăţii, trimis în judecată pentru fraudarea unui examen

Fostul director al Corpului de Control din Ministerul Sănătăţii Constantin Dina a fost trimis în judecată joi de procurorii DNA în dosarul în care este acuzat că la un concurs de ocupare a funcţiei de şef serviciu i-ar fi transmis unuia dintre candidaţi o parte din subiectele la proba scrisă, informează Hotnews.

Constantin Dina, la data faptei director al Corpului de Control al ministrului Sănătății și președinte al unei comisii de concurs, a fost trimis în judecată pentru infracțiunea de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informații care nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

Alături de Dina a fost trimis în judecată, pentru mărturie mincinoasă, și Silvia Aramă, la data faptei și în prezent funcționar în Ministerul Sănătății.

Acuzațiile DNA

„În perioada 2 – 7 martie 2022, în contextul organizării unui concurs de ocupare a funcției de șef serviciu Control în cadrul Corpului de control al Ministerului Sănătății, Constantin Dina ar fi transmis în mod nelegal celeilalte inculpate o parte din subiectele elaborate pentru proba scrisă.

Acționând în această manieră, Dina Constantin ar fi facilitat obținerea de către Silvia Aramă a unui punctaj care i-ar fi permis acesteia să promoveze proba respectivă.

Audiată în acest dosar, Silvia Aramă ar fi făcut afirmații mincinoase în legătură cu faptele și împrejurările esențiale cu privire la care a fost întrebată, în sensul că nu ar fi recunoscut „ajutorul” oferit de inculpatul Dina Constantin în promovarea acelei probe de concurs”.

Dosarul a fost trimis pentru judecare Tribunalului București.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS