10.9 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremiile OSCAR: Top Gun, Avatar și Black Panther printre noile filme cotate cu șanse mari

Premiile OSCAR: Top Gun, Avatar și Black Panther printre noile filme cotate cu șanse mari

Premiile OSCAR de anul acesta se apropie, iar o serie de filme par să fie cele mai bine cotate pentru a intra pe lista nominalizărilor. Jimmy Kimmel va fi gazda ceremoniei Oscar de anul acesta, programată în 12 martie, transmite BBC, citat de G4Media. Pentru categoria „cel mai bun film ar putea fi nominalizate”, printre alte producții noi, continuarea Top Gun, Avatar și Black Panther. Nominalizările oficiale ar urma să fie făcute publice marți.

Se așteaptă o prezență deosebit de puternică pentru filmele și actorii irlandezi. Asta în timp ce Marvel și-ar putea asigura prima nominalizare pentru interpretare, relatează BBC.

Trebuie precizat că față de edițiile anterioare, categoria „cel mai bun film” este mai mare decât era înainte. Aceasta are 10 locuri disponibile.

Doar opt continuări au mai fost nominalizate pentru cel mai bun film până acum. Printre cele care au mai fost nominalizate se numără continuările filmelor Nașul și Stăpânul inelelor. De asemenea, Toy Story 3 și Mad Max: Fury Road.

Everything Everywhere All At Once și The Banshees o, șanse mari la nominalizările OSCAR

Având în vedere succesul lor la evenimentele precursoare, Everything Everywhere All At Once și The Banshees of Inisherin vor fi probabil foarte prezente atunci când nominalizările vor fi dezvăluite marți, de la ora 13:30 GMT.

Elvis, Tár, The Fabelmans, All Quiet On The Western Front și The Whale sunt, de asemenea, pronosticate să apară.

O nominalizare la categoria cea mai bună actriță în rol secundar pentru interpretarea Angelei Bassett în Wakanda Forever ar reprezenta prima nominalizare la Premiile OSCAR pentru un film Marvel.

Primul film Black Panther a fost nominalizat pentru cel mai bun film în 2019, iar actori din Universul Cinematografic Marvel au fost nominalizați pentru performanțele lor din alte filme – dar nu și pentru cele din franciza de supereroi.

În total, filmele Marvel au obținut anterior 19 nominalizări – dar mai multe dintre acestea au fost la categorii tehnice. De exemplu, filmul original Black Panther a câștigat premiul pentru cel mai bun design de costume. De asemenea, pentru design de producție și partitura originală.

The Banshees of Inisherin, în regia lui Martin McDonagh s-a bucurat de succes la Globurile de Aur. Anul acesta ar putea fi o apariție deosebit de puternică pentru actorii irlandezi. Numai The Banshees of Inisherin ar putea produce patru nominalizări la categoria actorie: Colin Farrell, Brendan Gleeson, Barry Keoghan și Kerry Condon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS