31.7 C
Craiova
luni, 17 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSindromul Tate și impactul asupra tinerilor

Sindromul Tate și impactul asupra tinerilor

Andrew Tate, un fost kickboxer american de origine britanică, recent mutat în România, nu a ezitat niciodată să-și expună mașinile scumpe și stilul de viață extravagant, în mediul online. Pe internet se prezintă drept un guru care își învață fanii, în mare parte bărbați, cum să câștige foarte mulți bani. De asemenea, cum să atragă femeile.

Andrew Tate a stârnit foarte multe controverse prin declarațiile sale sexiste, misogine, cu un puternic discurs al urii împotriva femeilor. Acestea care sunt prezentate ca proprietăți ale bărbaților. Fostul Kick boxerul britanic susține că femeile trebuie să stea acasă. De asemenea, că nu pot conduce și sunt în proprietatea bărbatului. El mai crede că victimele violului trebuie să-și asume responsabilitatea pentru abuzurile la care sunt supuse, conform The Guardian.

Într-un interviu, Andrew Tate afirma că “Da, cred că sora mea este proprietatea soțului ei. Când o mireasă merge pe interval (către altar, n. red.), tatăl acesteia este lângă ea să i-o predea (iubitului ei – n.red)“, după ce a fost întrebat dacă femeile sunt proprietatea bărbatului, conform videoclipului din sursa citată.

“Scoți maceta. Boom, o lovești în față, apoi o apuci de gât“

Discursurile prin care incită la ură şi violență împotriva femeilor nu sunt singulare. Britanicul relata fanilor, printr-un alt material, cum se strânge de gât o femeie, care l-ar acuza de infidelitate. “Scoți maceta. Boom, o lovești în față, apoi o apuci de gât (mimează acțiunea cu mâinile – n.red). Taci, c***o!” relata Andrew Tate. Mai mult, britanicul mai povestea cum a pălmuit o femeie care l-a pus să aleagă între ea și fratele lui. “Înainte să termine propoziția, am plesnit-o în față, atât de tare, pe c***a aia, încât nu îmi va mai cere niciodată să fac această alegere”, mărturisea Andrew Tate internauților.

Întrebat cum au reușit frații Tate să aibă succes la publicul tânăr, Andrei Tudose, președintele Federației Tinerilor din Constanța (FTC) a răspuns că aceștia au “o expresie a masculinității toxice. Aceasta este mascată sub forma independenței și a succesului financiar ca prioritate în viața oamenilor. Acest tip de modele nu fac decât să întărească ideea pe care tinerii o primesc zi de zi de la oamenii din jurul lor, și anume <<fără bani, nu faci nimic>>. Ele prind pentru că le confirmă tinerilor convingerea că acest drum este unul care duce spre o presupusă fericire”, a spus Andrei Tudose.

Citeşte întreg materialul pe G4Media.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS