18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateActive de aproape 700 de milioane de dolari, confiscate de la fondatorul FTX

Active de aproape 700 de milioane de dolari, confiscate de la fondatorul FTX

Procurorii federali americani au confiscat, în ianuarie, active de aproape 700 de milioane de dolari de la fondatorul FTX, Sam Bankman-Fried. Acestea sunt, în mare parte, sub formă de acţiuni Robinhood, potrivit unui dosar al instanţei de vineri, scrie News.ro.

Bankman-Fried, care a fost acuzat că a furat miliarde de dolari de la clienţii FTX pentru a plăti datorii contractate de fondul său speculativ concentrat pe cripto, a pledat nevinovat pentru acuzaţiile de fraudă.

El este programat să fie judecat în octombrie.

Departamentul de Justiţie a dezvăluit confiscarea acţiunilor Robinhood la începutul acestei luni. Vineri a furnizat o listă mai completă a activelor confiscate, inclusiv numerar deţinut la diferite bănci şi active depuse la platforma criptografică Binance.

Proprietatea acţiunilor Robinhood sechestrate, evaluate la aproximativ 525 de milioane de dolari, a făcut obiectul unor dispute între Bankman-Fried, FTX şi firma de credita BlockFi.

Cea mai recentă confiscare de active raportată de DOJ a avut loc joi. Atunci procurorii au confiscat 94,5 milioane de dolari în numerar. Banii au fost luaţi dintr-un cont la Silvergate Bank care era asociat cu FTX Digital Markets, subsidiara FTX din Bahamas.

Citeşte şi: Un portofel pierdut pe pârtia Transalpina, înapoiat proprietarului

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS