18.7 C
Craiova
vineri, 14 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCum va fi vremea în weekend

Cum va fi vremea în weekend

Vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei în majoritatea regiunilor, în acest sfârşit de săptămână, dar începând de luni, temperaturile încep să scadă, a declarat Iris Răducanu, meteorolog de serviciu în cadrul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, transmite Agerpres.

Potrivit specialistului, în principiu, în acest weekend, vremea se menţine mult mai caldă decât în mod obişnuit în cea mai mare parte a ţării, în special în regiunile sudice şi estice.

„Acolo vom avea temperaturi de până 15 – 16 grade pe parcursul zilei de sâmbătă, 21 ianuarie, în Lunca Dunării, în sudul extrem al ţării. La Bucureşti, sâmbătă vor fi maxime de 12-13 grade, iar la munte vremea va fi mai caldă decât în mod obişnuit, cu precipitaţii mixte la altitudini mari sub formă de ninsoare. Vântul va mai avea intensificări la munte”, a precizat Răducanu.

Duminică, temperaturile vor fi mai ridicate decât în mod obişnuit.

„În vestul ţării vor mai creşte puţin şi vorbim de valori termice de 9-10 grade, de 11 grade în nordul Moldovei, de 12 grade pe Litoral şi 12-13 grade la Bucureşti. La munte, în continuare, o vreme mai caldă, cu ninsori doar la altitudini mari”, a punctat sursa citată.

Cum va fi vremea luni

Conform estimărilor, începând de luni, 23 ianuarie, temperaturile încep să scadă în regiunile extra-carpatice. Astfel, vor fi maxime de 5-6 grade în Bucureşti şi 6-7 grade pe litoral.

De asemenea, temperaturi mai ridicate se vor menţine în vestul, nord-vestul şi centrul teritoriului, în jurul valorii de 12-13 grade, cel mult 14 grade în partea de vest.

„Ca precipitaţii, în general, acestea vor fi în sud-vestul teritoriului, predominant sub formă de ploaie, iar pe parcursul nopţii să fie atât lapoviţă, cât şi ninsoare. În rest, doar izolat, se vor semnala precipitaţii mixte”, a menţionat meteorologul ANM.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS