16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateFemeie ucisă cu pietre de fostul iubit, în fața fiicei de cinci ani

Femeie ucisă cu pietre de fostul iubit, în fața fiicei de cinci ani

O femeie din Brazilia ar fi fost ucisă cu pietre de fostul ei iubit, în fața fiicei sale de cinci ani. Bărbatul a fost reținut de polițiști, iar ancheta este în curs de desfășurare, informează Observatornews.

Synara Souza a fost ucisă în São João do Jaguaribe, statul Ceará, Brazilia, miercuri, iar cadavrul ei a fost găsit în apropierea unui drum public. Fiica ei, care nu a fost rănită în atac, este în stare de șoc după ce a asistat la „moartea crudă” a mamei sale, a spus o rudă devastată. 

Secretariatul pentru Securitate Publică și Apărare Socială pentru Statul Ceará a declarat că cadavrul victimei a fost găsit cu multiple răni cauzate de o piatră. 

La fața locului au ajuns experți criminaliști și ofițeri din cadrul Poliției Civile și Militare, pentru a strânge probe și a demara o anchetă cu privire la moartea mamei. Poliția a confirmat că un bărbat, care se presupune a fi fostul iubit al acesteia, a fost arestat, iar ancheta este în curs de desfășurare. 

Multe cazuri de feminicid în Brazilia

Potrivit statisticilor Secretariatului brazilian pentru Securitate Publică și Apărare Socială, 13 femei au fost ucise în țară până pe 15 ianuarie. Pe 4 ianuarie, o femeie de 52 de ani a fost înjunghiată mortal în același municipiu în care a fost ucisă Synara, potrivit Farol de Notícias.

Într-un interviu acordat săptămâna trecută Diário do Nordeste, secretarul pentru Securitate Samuel Elanio a declarat că este o prioritate pentru guvern „să oprească violența asupra persoanelor vulnerabile”. Brazilia se numără printre țările cu cele mai mult cazuri de feminicid din lume.

O femeie este violată la fiecare zece minute și una este ucisă la fiecare șapte ore în țară, potrivit unui sondaj al statisticilor criminalității din 2021. Într-un sondaj la nivel național din 2017, aproximativ o treime dintre fetele și femeile braziliene au declarat că au suferit violențe în anul precedent, de la amenințări și bătăi până la tentativă de omor. În noiembrie 2022, ONU a cerut noului guvern al Braziliei să „oprească valul de violență împotriva femeilor”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS