21.7 C
Craiova
joi, 30 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO) Greta Thunberg, arestată în timpul unui protest în Germania

(VIDEO) Greta Thunberg, arestată în timpul unui protest în Germania

-

Greta Thunberg a fost reținută alături de alți activiști în timpul protestelor împotriva demolării unui sat pentru a face loc extinderii unei mine de cărbune. Ea a fost eliberată după un control de identitate, potrivit poliției.

Thunberg a fost reținută în timp ce protesta la mina de cărbune deschisă la Garzweiler 2, la aproximativ 9 km (5,6 mile) de satul Luetzerath, după ce poliția a avertizat că grupul va fi îndepărtat cu forța dacă nu se îndepărtează de marginea minei, potrivit Reuters

Micul cătun Luetzerath, în Renania de Nord-Westfalia, este deținut de compania de utilități RWE și a fost golit înainte de a fi demolat, pentru a permite extinderea minei de cărbune Garzweiler din apropiere.

Oficialii și RWE spun că lignitul – o formă de cărbune considerată de activiști ca fiind cea mai dăunătoare pentru sănătate – extras din mină va asigura securitatea energetică a Germaniei pe termen scurt.

Activista suedeză pentru climă s-a adresat celor aproximativ 6.000 de protestatari care au mărșăluit sâmbătă spre Luetzerath, numind extinderea minei o „trădare a generațiilor prezente și viitoare”. „Germania este unul dintre cei mai mari poluatori din lume și trebuie să fie trasă la răspundere”, a spus ea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Se redeschide circulația pe Transalpina de pe 1 iunie

În urma verificării stării drumului de către o comisie...

ȘTIRI GdS