11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO femeie închiria apartamente ca să le jefuiască

O femeie închiria apartamente ca să le jefuiască

O femeie din Cluj, mamă a nouă copii, a fost condamnată de instanță pentru abuz de încredere. Femeia ar fi închiriat succesiv două apartamente în Florești, iar la plecare a luat cu ea și frigiderul, aspiratorul, aragazul, dar și vesela și lenjeriile de pat găsite în locuințe.

Proprietarii s-au adresat instanței, care i-a aplicat femeii o amendă penală pentru abuz de încredere în valoare de 4.000 de lei. Totodată, magistrații Judecătoriei Cluj-Napoca au dispus și despăgubiri pentru cei doi proprietari în valoare totală de 5.000 de lei, scrie monitorulcj.ro

Pe 29 august 2019, femeia s-a mutat în chirie într-un apartament din Florești, județul Cluj. După nici două luni, proprietarul imobilului se adresa poliției.

„La data de 19.10.2018, organele de poliţie din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Floreşti au fost sesizate de către persoana vătămată cu privire la faptul că la data de 15.10.2018 a constatat că din apartamentul al cărui proprietar este, situat în localitatea Floresti, locatarul i-a sustras mai multe bunuri şi obiecte din imobil: aragaz, aspirator, perdele, două perne, două pături, două lenjerii de pat, veselă, cauzându-i un prejudiciu de 2.000 lei”, se arată în actele depuse la dosar.

Din al doilea apartament a luat frigiderul şi a distrus alte bunuri

Cinci luni mai târziu, pe 15 martie 2019, femeia a închiriat un al doilea apartament, tot în Florești, cu 180 euro/lună și contract pe un an. I-a spus proprietarului că va locui acolo împreună cu soțul, plecat la acel moment la munca în Ungaria, și cei doi copii.

După nici două luni, proprietarul imobilului a fost anunțat că serviciile de internet și cablu TV urmează să fie deconectate ca urmare a neplății facturilor. Așa a aflat că, de fapt, chiriașa plecase, cu tot cu frigiderul din apartament.

„Cu privire la cel de-al doilea act material , instanţa reţine că în data de 15.03.2019 numitul i-a închiriat prin contract, inculpatei, apartamentul personal pe o durată de 12 luni, preţul chiriei fiind stabilit la suma de 180 euro lunar. Persoana vătămată a precizat că, la data de 06.05.2019, a fost apelat de către compania care furnizează cablul TV şi internet la imobilul cu adresa de mai sus, aceştia comunicându-i proprietarului că urmează să deconecteze serviciile arătate întrucât nu s-a achitat contravaloarea acestora.

Pentru aceste motive, persoana vătămată a încercat de nenumărate ori să o contacteze pe numita (care i-a învederat că va locui în apartament împreună cu cei doi copii şi cu soţul ei, care la acel moment era plecat la muncă în Ungaria), însă nu a reuşit acest lucru.

Faţă de aceste aspecte, la data de 12.05.2019 s-a deplasat la apartamentul sus-menţionat împreună cu martorul Hanting constatând că a plecat din imobil, iar din interiorul acestuia lipsea frigiderul”, se arată în decizia Judecătoriei Cluj-Napoca.

Totodată, mai multe bunuri din apartament erau distruse și degradate.

În urma procesului, femeia s-a ales cu o amendă penală pentru abuz de încredere, în valoare de 4.000 de lei.

În plus, pentru bunurile furate, aceasta va trebui să plătească despăgubiri de 2.000, respectiv 3.000 de lei celor doi proprietari.

Decizia Judecătoriei Cluj-Napoca poate fi atacată cu apel în termen de zece zile de la comunicare.  

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS