21.2 C
Craiova
miercuri, 1 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateBărbatul şi femeia care au spart trei bancomate, trimişi în judecată

Bărbatul şi femeia care au spart trei bancomate, trimişi în judecată

Două persoane, un bărbat şi o femeie, arestate preventiv după ce au spart trei bancomate, în două cazuri folosind material exploziv, au fost trimise în judecată, a informat, miercuri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, informează Agerpres.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpaţilor A.G.C. şi S.K., acuzaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de distrugere, furt calificat, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, nerespectarea regimului materialelor explozive, contrabandă cu arme şi materiale explozibile.

„Din probatoriul administrat a rezultat, ca stare de fapt prezumtivă, că în urma înţelegerii prealabile, cu complicitatea inculpatei S.K., care a fabricat materialele explozive, l-a transportat cu un autoturism la şi de la locul comiterii faptelor şi a asigurat paza zonelor de comitere a faptelor, inculpatul A.G.C. a distrus trei bancomate de pe raza judeţului Constanţa, în scopul de a sustrage bancnotele din interiorul acestora, în două cazuri folosind materiale explozive”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Au aruncat în aer două dintre bancomate

Conform sursei citate, pe 15 noiembrie 2022, noaptea, având faţa acoperită, inculpatul a provocat distrugeri cu un corp dur la aparatul ATM aparţinând unei bănci comerciale, instalat pe peretele exterior al clubului IDU din staţiunea Mamaia, cu scopul de a sustrage sume de bani, scop neatins ca urmare a conformaţiei constructive a bancomatului.

Pe 18 noiembrie, tot noaptea, după ce a smuls camera video de la sistemul de supraveghere al Primăriei Castelu, ulterior, prin folosirea de materiale explozive, a provocat distrugeri la aparatul ATM aparţinând unei bănci comerciale, amplasat în zonă. În urma deflagraţiei, imobilul a fost distrus, pagubele materiale ridicându-se la circa 50.000 lei, iar unitatea bancară a suferit un prejudiciu de peste 48.000 de lei. Din interiorul ATM-ului distrus a fost sustrasă suma de 1.550 de lei.

La sfârşitul aceleiaşi luni, având faţa acoperită, prin folosirea de materiale explozive fabricate de coinculpată, inculpatul a provocat distrugeri la aparatul ATM aparţinând unei bănci comerciale, instalat pe peretele exterior al Pavilionului Expoziţional Constanţa. Din interiorul ATM-ului au fost furaţi aproximativ 99.000 de lei. Deflagraţia a provocat distrugeri masive asupra clădirii, valoare pagubelor fiind de circa 15.000 euro.

Prinşi la al treilea jaf

„În cursul lunii iulie a anului 2022, deplasându-se dinspre Italia la volanul unei autoutilitare Iveco Daily, inculpatul A.G.C. a introdus în România, prin unul din punctele de trecere a frontierei de pe raza judeţului Satu Mare, fără drept, o armă neletală de tir sportiv din categoria C3, armă ce face parte din categoria celor supuse autorizării şi pe care a deţinut-o fără drept şi în mod neautorizat pe teritoriul României”, se mai spune în comunicat.

La cea de a treia spargere a unui bancomat, cei doi inculpaţi au fost depistaţi în flagrant de poliţişti, în autovehiculul cu care se deplasau fiind găsită ultima sumă de bani sustrasă şi mijloace materiale de probă.

Pe parcursul urmăririi penale, ambii inculpaţi şi-au recunoscut vinovăţia.

Dosarul cauzei a fost trimis spre soluţionare la Tribunalul Constanţa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS