13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePrognoza pe patru săptămâni

Prognoza pe patru săptămâni

Meteorologii au emis o prognoză meteo pentru perioada 16 ianuarie – 13 februarie 2023. Potrivit estimărilor, în a doua jumătate a lunii ianuarie și prima parte a lunii februarie, cantitățile de precipitații la nivel de țară va fi deficitară. Există, însă, și zone în care va ninge în perioada următoare, în special în prima săptămână din februarie.

Săptămâna 16 – 23 ianuarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice. În Dobrogea și sudul Moldovei va fi și cu 8 grade mai cald decât normalul acestei perioade.

vremea 4 sapt

În ceea ce privește precipitațiile, în sud-estul țării cantitățile de precipitații vor fi deficitare. În restul țării, însă, regimul pluviometric va fi în general excedentar, arată prognoza ANM. În plus, în zona Carpaților Meridionali, în jumătatea nordică a Olteniei și în nord-vestul Munteniei vor fi cantități mari de precipitații.

vremea 4 sapt

Săptămâna 23 – 30 ianuarie 2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice. În Moldova și sudul țării vor fi cele mai mari abateri de la mediile multianuale ale acestei perioade.

vremea 4 sapt

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării. Cele mai mari abateri de la media multianuală se înregistrează în Maramureș.

vremea 4 sapt

Săptămână 30 ianuarie – 6 februarie

În perioada 30 ianuarie – 6 februarie, meteorologii anunță că temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cele mai mari diferențe de temperatură față de normalul acestei perioade, vor fi în Moldova, în special în zona județului Iași.

vremea 4 sapt

În această săptămână, în mare parte din țară, nivelul precipitațiilor va ajunge la normalul primei săptămâni din februarie, ceea ce înseamnă că ar putea apărea și ninsori prin anumite zone. Totuși, o tendință deficitară va putea fi observată în regiunile sudice.

vremea 4 sapt

Săptămână 7 – 13 februarie

Temperaturile vor fi crescute și în a doua săptămână din luna februarie. Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, fiind cu 2 grade Celsius peste mediile multianuale.

vremea 4 sapt

În ceea ce privește precipitațiile, în acest interval vor avea o tendință spre deficit în toate regiunile.

vremea 4 sapt

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată, citat de ANM. Estimarea se face referitor la abaterile temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 2003-2022.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS