28.4 C
Craiova
luni, 6 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateMinistrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, audiat la DNA

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, audiat la DNA

Ministrul PSD al Transporturilor, Sorin Grindeanu, este audiat la DNA, fiind citat în calitate de martor în dosarul în care directorul general interimar al CFR SA Ion Alexandru Simu și directorul general adjunct tehnic al companiei, Petru Ceșa, sunt urmăriți penal pentru instigare la abuz în serviciu, respectiv abuz în serviciu, potrivit unor surse judiciare.
Sorin Grindeanu a fost chemat în calitate de martor, în condițiile în care CFR SA se află în subordinea Ministerului Transporturilor.

DNA a anunțat luni că directorul general interimar al CFR SA Ion Alexandru Simu și directorul general adjunct tehnic al companiei, Petru Ceșa, sunt urmăriți penal pentru instigare la abuz în serviciu, respectiv abuz în serviciu. Cei doi sunt acuzați de numirea ilegală a lui Simu la conducerea companiei și de concedierea unei angajate pe care o suspectau că ar fi transmis jurnaliștilor detalii despre deciziile ilegale de numire.

Reacția Ministerului Transporturilor

„Ministerul Transporturilor și Infrastructurii nu exprimă puncte de vedere în legătură cu activitatea instituțiilor statutului român care sunt parte a puterii judecătorești. Totodată, reamintim că reprezentanții consiliului de administrație ai unei societăți au competența de numire a directorului general”, a transmis luni Ministerul Transporturilor.

Ion Alexandru Simu este director al CFR SA din decembrie 2021, venind din funcția de consilier la Sucursala Regională CF Timișoara. Între 2014 și 2020 a fost director al Sucursalei Regionale CF Timișoara.

Despre Simu, presa a scris că a reușit să ocupe succesiv trei funcții în patru zile la CFR SA, iar despre Petru Ceșa s-a scris în contextul prieteniei sale cu Ion Alexandru Simu și presuspuse ilegalități la Regionala Cluj.

În vara anului 2018, Ion Simu-Alexandru a decis suplimentarea garniturilor spre București, pentru a aduce participanți la mitingul organizat de PSD, scria Pressone.

Ion Alexandru Simu ar fi fost numit la conducerea CFR SA după ce la negocierile din interiorul actualei coaliții de guvernare PSD-PNL-UDMR funcția de director al CFR SA la nivel central a revenit social-democraților, scria clubferoviar.ro, notând că Simu provine din același județ, Timiș, ca actualul ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS