8.4 C
Craiova
miercuri, 29 martie, 2023
Știri de ultima orăActualitateAnglia interzice unele articole din plastic, din octombrie

Anglia interzice unele articole din plastic, din octombrie

Anglia va interzice o serie de articole din plastic de unică folosinţă, cum ar fi tacâmurile, farfuriile şi bolurile, începând cu luna octombrie 2023. Măsura are ca scop limitarea poluării cu plastic în creştere, a anunţat sâmbătă departamentul britanic de mediu. Decizia vine în urma unei consultări publice a guvernului, în cadrul căreia 95% dintre respondenţi s-au declarat în favoarea interdicţiilor, a precizat departamentul într-un comunicat.

„Cunoaştem cu toţii impactul absolut devastator pe care plasticul îl poate avea asupra mediului şi a vieţii sălbatice”, a declarat secretarul pentru mediu, Thérèse Coffey, potrivit Reuters.

Guvernul a declarat că se estimează că Anglia foloseşte anual 2,7 miliarde de tacâmuri de unică folosinţă, majoritatea din plastic, precum şi 721 de milioane de farfurii de acest tip, însă doar 10% dintre acestea ajung să fie reciclate.

Interdicția va include, de asemenea, tăvile de plastic de unică folosinţă, beţişoarele pentru baloane şi unele tipuri de pahare şi recipiente pentru alimente din polistiren. O interdicţie privind furnizarea de paie şi agitatoare din plastic şi de beţişoare de bumbac cu tulpini din plastic a intrat în vigoare în Anglia în 2020.

Grupul de campanie împotriva plasticului A Plastic Planet a salutat ultimele interdicţii, dar a cerut limitări suplimentare, în special în ceea ce priveşte pliculeţele. „Pliculeţul de plastic, simbolul suprem al stilului nostru de viaţă dependent de comoditate, ar trebui să fie următoarea ţintă. 855 de miliarde de pliculeţe sunt folosite anual, fără a fi reciclate niciodată”, a
declarat Sian Sutherland, cofondator al grupului.
Guvernul britanic a declarat că ia în considerare, de asemenea, limitarea folosirii altor articole din plastic care sunt aruncate în mod obişnuit şi „promblematice”, inclusiv şerveţele umede, filtre de tutun şi pliculeţe.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS