20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdolescent prins băut la volan de mai multe ori 

Adolescent prins băut la volan de mai multe ori 

Un adolescent din Vrancea, acum în vârstă de 16 ani, a fost condamnat la o măsură educativă în urma unor experiențe bahice, după ce a condus pe drumurile publice, relatează Monitorul de Vrancea.

Băiatul a fost judecat pentru fapte comise pe când avea 14 și 15 ani. Prima dată a sustras mașina tatălui său vitreg și, după ce a consumat alcool, a ieșit la plimbare cu prietenii.

Minorul a fost depistat prima dată de polițiștii rutieri în a doua zi de Crăciun din 2020, pe DJ 205M – în afara satului Ungureni – când conducea o autoutilitară. Atunci, alcoolemia minorului era de 0,90 grame la mie alcool pur în sânge, explicată de acesta prin consumarea a câteva beri.

În septembrie 2021, când deja avea 15 ani, adolescentul a fost din nou prins de poliție beat și fără permis, pe DJ 205M. A doua oară, tânărul a fost reclacitrant și agresiv, motiv pentru care a fost încătușat și condus la spital, pentru recoltarea de probe biologice.

În urma testării, a reieșit că avea o alcoolemie de 0,99 grame la mie alcool pur în sânge, la spital tânărul declinându-și identitatea, recunoscând totodată că nu are permis de conducere.

Ulterior, băiatul – acum elev la un liceu din Focșani – a povestit că a fost la o petrecere, unde a băut aproximativ 100 ml de coniac, iar pe drumul spre casă a fost tras pe dreapta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS