8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCinci kilograme de aur și pietre prețioase, furate dintr-un mormânt din Italia

Cinci kilograme de aur și pietre prețioase, furate dintr-un mormânt din Italia

Un mormânt din cimitirul situat în cartierul Prima Porta, de la periferia Romei, a fost profanat de hoți, care au sustras cinci kilograme de bijuterii din aur și pietre prețioase. Sicriu aparţinea unei bătrâne bosniace din comunitatea romă, scrie Rotalianul.com.

În noaptea de 3 spre 4 ianuarie, hoții au dezgropat sicriul bătrânei decedate în 2020.

I-au deschis o latură şi au sustras bijuteriile de aur pe care rudele le-au pus în interiorul sicriului. Alarma a fost dată de unul dintre paznicii cimitirului Prima Porta, care a alertat mai întâi familia bătrânei și apoi carabinierii.

Conform rudelor, în sicriu se afla un mic tezaur format din bijuterii, pietre prețioase și obiecte din aur, aproximativ 5 kilograme. Membrii familiei încearcă să reconstituie lista comorii din nișa defunctului.

Obiceiul de a îngropa pe cei decedaţi cu obiecte prețioase este larg răspândit în comunitatea de romi. Dar pentru că e vorba de un mormânt mai vechi şi hoţii par să fi mers la pont, ancheta îi vizează pe unii membri ai familiei, care s-ar fi putut răzbuna după o ceartă în familie.

Episodul nu este singular, carabinierii s-au mai confruntat cu astfel de furturi din cimitire.

Propunerea de a instala camere de supraveghere video în interiorul cimitirelor și al criptelor a fost respinsă până acum.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS