10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAproape 90% dintre locuitorii unei provincii din China, contaminaţi cu Covid-19

Aproape 90% dintre locuitorii unei provincii din China, contaminaţi cu Covid-19

Aproape 90% dintre locuitorii provinciei chineze Hnean, una dintre cele mai populate, au fost contaminaţi cu covid-19, anunţă luni un reprezentant al autorităţilor sanitare regionale, în contextul în care China înregistrează o creştere fără precedent a îmbolnăvirilor, relatează AFP.

China a ridicat în mod brusc, în decembrie, marea majoritate a măsurilor sanitare anticovid, în urma unor manifestaţii fără precedent, după trei ani de restricţii, cele mai drastidce din lume.

Numărul îmbolnăvirilor a crescut imediat exponenţial

Numărul îmbolnăvirilor a crescut imediat exponenţial, sistemul sanitar a fost copleşit de pacienţi bătrâni, iar crematoriile au fost depăşite de efluxul morţilor.

La Henan (centru), a treia cea mai populată provincie chineză, 89% din populaţie a fost contaminată cu covid-19 până la 6 ianuarie, a anunţat un reprezentant al autorităţilor sanitare locale, Kan Quancheng.

Potrivit acestui procent, 88,5 milioane de oameni s-au îmbolnăvit de covid-19 dintre cei aproximativ 100 de milioane de locuitori ai provinciei.

Numărul vizitelor medicale din cauza febrei a atins un vârf la 19 decembrie

Numărul vizitelor medicale din cauza febrei a atins un vârf la 19 decembrie şi a început să scadă de atunci, la Henan, a precizat în faţa presei acest reprezenant.

Autorităţile se aşteaptă la un nou val de contaminare de Anul Nou lunar – la 22 ianuarie în acest an -, în momentul în care milioane de chinezi de la oraş se duc în zone rurale pentru a-şi întâlni familiile.

Odată cu apropierea sărbătorii, peste 34 de milioane de călătorii au fost înregistrate sâmbătă – prima zi a ”marii migraţii” din an în China, potrivit unor date oficiale.

China, doar 30 de morţi din cauza covid-19, în pofida acestei ”explozii” de contaminări în ţară

China, care are 1,4 miliarde de locuitori, a înregistrat, de la ridicarea restricţiilor sanitare, în decembrie, doar 30 de morţi din cauza covid-19, în pofida acestei ”explozii” de contaminări în ţară.

Aceste date nu reflectă situaţia reală, acuză Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

China şi-a revizuit în decembrie criteriile înregistrării victimelor covid-19.

Astfel, numai persoanele care au murit în mod direct în urma unei insuficienţe respiratorii din cauza noului coronavirus sunt înregistrare în statistici.

Această schimbare de metodologie înseamnă că un număr foarte mare de morţi nu mai sunt înregistrare ca fiind cauzate de covid-19.

În pofida ”exploziei” epidemiei, China a ridicat duminică carantina obligatorie la sosirea pe teritoriul chinez din străinătate.

Un test PCR este cerut, cu toate acestea, în continuare, iar vizeze turistice rămân suspendate de aproape trei ani zile.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS