21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO)Vladimir Putin, singur la slujba de Crăciun de la Kremlin

(VIDEO)Vladimir Putin, singur la slujba de Crăciun de la Kremlin

-

Preşedintele rus Vladimir Putin a participat, sâmbătă, singur, la slujbă de Crăciun oficiată într-o catedrală din Kremlin, în loc să se alăture altor credincioşilor, informează News.ro.

Agenţia rusă de presă RIA a precizat că este pentru prima dată în ultimii ani când Putin a marcat Crăciunul la Moscova, nu în ​​regiunea din jurul capitalei.

Televiziunea de stat a transmis două videoclipuri în direct cu Putin în interiorul Catedralei Buna Vestire, în timp ce preoţii ortodocşi ţineau slujba de la miezul nopţii, cunoscută sub numele de Sfânta Liturghie.

Creştinii ortodocşi de rit vechi sărbătoresc Crăciunul pe 6-7 ianuarie. 

Putin, purtând un sacou albastru şi un pulover alb cu guler înalt, a fost singurul credincios participant, apărând de mai multe ori închinându-se. Reportajul televizat a fost întrerupt pentru a transmite slujba de la Catedrala Hristos Mântuitorul din Moscova.

Putin a anunțat un armistițiu de Crăciun

Putin, care a sărbătorit Paştele anul trecut în catedrală împreună cu mii de oameni, a participat singur şi la slujba de Crăciun anul trecut în reşedinţa sa oficială Novo-Ogaryovo din afara Moscovei. În 2021, a participat la o liturghie publică la Novgorod.

Biserica Ortodoxă Rusă sprijină războiul din Ucraina.

Patriarhul Kirill al Moscovei a cerut, joi, ambelor părţi să respecte un armistiţiu de Crăciun de 36 de ore pe care l-a anunţat Putin.

La o slujbă oficiată vineri pentru marcarea Sfintei Liturghii, Kirill a criticat Ucraina pentru că a închis o filială a Bisericii Ortodoxe cu legături de lungă durată cu Moscova. 

Serviciul de securitate al Ucrainei a atacat proprietăţile deţinute de biserică şi luna trecută a acuzat un cleric de rang înalt că se implică în activităţi anti-ucrainene prin sprijinirea politicilor ruse.

„Să ne rugăm pentru fraţii şi surorile noastre şi să credem că într-o zi aceste ispite diabolice se vor retrage”, a spus Kirill, batjocorind ceea ce el a numit „încercările patetice” ale Kievului de a distruge biserica din Ucraina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

00:00:16

(VIDEO) Continuă căutarea persoanei căzute în râul Olt

Căutarea persoanei căzută în râul Olt, în zona barajului...

ȘTIRI GdS