23.9 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateAdresele de e-mail a 200 de milioane de utilizatori Twitter, furate de hackeri

Adresele de e-mail a 200 de milioane de utilizatori Twitter, furate de hackeri

Hackerii au furat adresele de e-mail a peste 200 de milioane de utilizatori Twitter şi le-au postat pe un forum de hacking online, a declarat miercuri un cercetător în domeniul securităţii, relatează The Guardian, citat de News.ro.

Această breşă de scuritate „va duce, din păcate, la şi mai mult hacking, phishing targetat şi doxxing”, a scris pe LinkedIn Alon Gal, cofondatorul companiei israeliene de monitorizare a securităţii cibernetice Hudson Rock. El a numit-o „una dintre cele mai semnificative scurgeri” pe care le-a văzut.

Twitter nu a comentat informaţiile, despre care Gal a postat prima dată pe reţelele de socializare pe 24 decembrie, şi nici nu a răspuns la întrebările pe acest subiect puse la acea dată. Nu a fost clar ce măsuri, dacă au fost luate vreunele, a luat Twitter pentru a investiga sau a remedia problema.

Reuters nu a putut verifica în mod independent dacă datele de pe forum erau autentice şi proveneau de pe Twitter. Capturile de ecran ale forumului hackerilor, unde datele au apărut miercuri, au circulat online.

Troy Hunt, creatorul site-ului de notificare a unor astfel de cazuri Have I Been Pwned, a văzut datele scurse şi a spus pe Twitter că părea „aproape ceea ce a fost descris”.

Nu existau indicii cu privire la identitatea sau locaţia hackerului sau a hackerilor. Este posibil ca furtul să fi avut loc încă din 2021, înainte ca Elon Musk să devină proprietarul companiei anul trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS