7.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinGraffiti făcut de Banksy, furat de pe un perete din Ucraina

Graffiti făcut de Banksy, furat de pe un perete din Ucraina

Un bărbat este suspectat de autoritățile ucrainene că a furat un graffiti făcut de Banksy. Acesta ar putea fi condamnat la 12 ani la închisoare dacă este găsit vinovat, a declarat luni ministerul ucrainean de interne, citat de Digi24.

Lucrarea de artă, ce arată o femeie purtând o mască de gaze și un halat în timp ce ține un stingător de incendiu, a fost luată de pe un zid din orașul Hostomel pe 2 decembrie, potrivit oficialilor.

Ministerul a anunțat pe site-ul său că bărbatului, pe care îl bănuiește că a orchestrat operațiunea, i-a fost înmânată „o notă de suspiciune”.

Lucrarea de artă a renumitului artist britanic a fost evaluată la peste 9 milioane de grivne (243.900 de dolari), arată comunicatul ministerului.

„Infractorii au încercat să transporte acest graffiti cu ajutorul unor plăci de lemn și polietilenă”, arată sursa citată. „Mulțumită grijii cetățenilor, poliția și alte forțe de securitate au reușit să aresteze infractorii”. Pictura murală a fost recuperată.

Banksy a confirmat că a pictat lucrarea și alte șase astfel de graffiti-uri în locuri care au fost lovite de luptele grele după ce Rusia a invadat Ucraina în februarie 2022.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS