24.6 C
Craiova
duminică, 5 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateGermania: Poliția și pompierii cer interzicerea artificiilor

Germania: Poliția și pompierii cer interzicerea artificiilor

Sindicatele germane ale polițiștilor și pompierilor au cerut interzicerea artificiilor de uz personal în noaptea de Anul Nou. De asemenea, sporirea capacităților de supraveghere pentru serviciile de urgență, în urma zecilor de atacuri asupra personalului, scrie DW.

„Este de neimaginat ceea ce forțele noastre de urgență au trebuit să experimenteze în acest Revelion”, a declarat duminică seara Lars Wieg, președintele sindicatului poliției din Berlin și Brandenberg, scrie G4Media.

Cel puțin 33 de ofițeri și pompieri au fost răniți numai în capitală. Zeci de incidente similare au fost raportate în întreaga Germanie. Nu numai accidente, ci și atacuri „intenționate și țintite” cu artificii, au declarat oficialii.

„Nu avem nevoie de sancțiuni mai dure. Vreau doar ca aceste sancțiuni să fie aplicate”, a declarat președintele sindicatului național al pompierilor din Germania, Karl-Heinz Banse. „Nu se poate ca oamenii noștri să fie puși în pericol, iar după aceea să fie prezentată ca o infracțiune minoră.”

După un moratoriu de doi ani asupra artificiilor personale din cauza reglementărilor COVID-19, sute de mii de persoane din Germania au sărbătorit Anul Nou sâmbătă seara, aprinzând artificii.

Poliția din Bavaria a descris acest lucru ca fiind cele mai „intense” sărbători din memoria recentă. În Hamburg au vorbit despre faptul că au fost „abordați agresiv” și „împușcați la propriu” cu explozibilii.

Răniți grav și decese

La fel ca în majoritatea anilor, s-au înregistrat mai multe decese legate de focuri de artificii. Au fost raportate zeci de răni grave, inclusiv pierderea de degete și mâini.

Petrecăreții în stare de ebrietate nu numai că au tras cu artificii în pompieri, ci și în trecători, au declarat oficialii.

Sindicatul poliției din Berlin-Brandenberg a solicitat fonduri pentru a spori măsurile de supraveghere pentru viitoarele sărbători de Anul Nou. Ei vor inclusiv sute de camere de bord suplimentare pentru mașini și camere de corp pentru fiecare ofițer în parte.

Citeşte şi: Dosar penal după ce un bebeluș din Vrancea a murit în condiții suspecte

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS