18.4 C
Craiova
luni, 20 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul Ciucă: 2022, cel mai bun an din perspectiva valorificării fondurilor europene

Premierul Ciucă: 2022, cel mai bun an din perspectiva valorificării fondurilor europene

Premierul Nicolae Ciucă susţine că, la 16 ani de la aderare, beneficiile apartenenţei noastre la UE produc rezultate, iar anul 2022 a fost cel mai bun din perspectiva valorificării fondurilor europene.

„Solidaritatea, expertiza şi fondurile europene sunt elemente decisive care asigură României cercul de siguranţă de care are nevoie pentru depăşirea perioadei complicate pe care o traversăm. La 16 ani de la aderare, beneficiile apartenenţei noastre produc rezultate tangibile: economia naţională este în creştere, finanţările europene şi-au pus amprenta asupra dezvoltării infrastructurii, sănătăţii, educaţiei şi comunităţilor locale, iar programele sociale vin în sprijinul cetăţenilor, mai ales a celor vulnerabili, care au mai multă nevoie de ocrotire.

Libertăţile şi valorile fundamentale sunt ancoră pentru dezvoltarea societăţii noastre. Măsurile de gestionare a crizei energetice, problemă care ne preocupă acum pe toţi, sunt posibile şi datorită statutului nostru de membru UE. Faptul că 2022 a fost cel mai bun an de până acum al României din perspectiva valorificării fondurilor europene este, de asemenea, expresia solidarităţii europene”, a transmis premierul, într-un mesaj postat duminică pe pagina de Facebook a Guvernului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS