6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAustralia va cere călătorilor din China să prezinte teste negative pentru COVID-19

Australia va cere călătorilor din China să prezinte teste negative pentru COVID-19

Australia a anunţat că va cere călătorilor din China să prezinte teste negative pentru COVID-19, invocând o „lipsă de informaţii complete” din partea Beijingului cu privire la valul de contaminări din ţară, informează duminică AFP.

Această măsură, ce va intra în vigoare pe 5 ianuarie, este menită „să protejeze Australia de riscul de emergenţă a unor noi variante potenţiale” şi de „consecinţa situaţiei care evaluează rapid în China”, a declarat ministrul sănătăţii australian Mark Butler, conform Agerpres.

China şi-a suspendat brusc pe 7 decembrie politica sa supranumită „zero COVID”

La trei ani după apariţia primelor cazuri de coronavirus la Wuhan, China şi-a suspendat brusc pe 7 decembrie politica sa draconică supranumită „zero COVID”. După ridicarea restricţiilor, spitalele chineze au fost copleşite de un număr tot mai mare de bolnavi de COVID-19.

„Această măsură este un răspuns la valul semnificativ de contaminări cu COVID-19 în China şi la potenţialul de apariţie de variante ale virusului în această ţară”, a explicat Butler. „Din fericire, în Australia avem acces la vaccinuri şi la tratamente şi beneficiem de o puternică imunitate a populaţiei”, a adăugat el.

Peste 97% dintre adulţii australieni au fost vaccinaţi cu cel puţin o doză de vaccin împotriva COVID-19.

Numeroase ţări au decis să impună un test COVID-19 călătorilor care vin din China

În contextul exploziei de contaminări în China, numeroase ţări, printre care Franţa, Italia, Spania şi Regatul Unit, la unison cu Statele Unite sau Coreea de Sud, au decis săptămâna aceasta să impună un test COVID-19 călătorilor care vin din China.

Suedia, care deţine preşedinţia prin rotaţie a UE de la 1 ianuarie, a anunţat că europenii se vor reuni miercuri pentru a decide asupra unui răspuns comun.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS