12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn student iranian s-a sinucis în Franţa pentru a atrage atenţia asupra situaţiei din ţara sa

Un student iranian s-a sinucis în Franţa pentru a atrage atenţia asupra situaţiei din ţara sa

Un student iranian, în vârstă de 38 de ani, s-a sinucis luni, aruncându-se în Ron, la Lyon, pentru a atrage atenţia asupra situaţiei din Iran, o ţară zguduită de manifestaţii, relatează AFP.

Iranianul a fost găsit înecat, luni seară. El nu a putut fi reanimat, în pofida intervenţiei pompierilor, care l-au luat cu o barjă.

Bărbatul a explicat motivul gestului său într-o postare distribuită pe reţelele sociale.

”Poliţia atacă oamenii, am pierdut mulţi fii şi fiice, trebuie să facem ceva”, declară cu o voce calmă bărbatul în această postare.

”Am decis să mă sinucid în fluviul Ron. Este o provocare pentru a arăta că noi, poporul iranian, suntem foarte obosiţi de această situaţie”, spune el.

”Când veţi privi acest video, eu voi fi mort”, continuă el, după care îndeamnă la susţinerea poporului iranian în lupta împotriva ”unor poliţişti şi unui guvern extrem de violente”.

Îndemnuri la o adunare în centrul Lyonului, marţi seară, care să-i aducă un omagiu, au fost lansate pe reţele de socializare.

Iranul se confruntă de două luni cu un val de contestare fără precedent de la Revoluţia islamică din 1979.

Această contestare s-a născut din revendicări ale drepturilor femeilor, după moartea lui Mahsa Amini, aresată pentru că a purtat incorect vălul islamic.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS