10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateDin inimă pentru inimile copiilor. Medici români în patru misiuni în Irak pentru a salva copii

Din inimă pentru inimile copiilor. Medici români în patru misiuni în Irak pentru a salva copii

Medicul Cătălin Cârstoveanu a declarant, într-un interviu acordat News.ro, că anul acesta a fost alături de o echipă formată din mai mulţi medici şi asistenţi români, echipă coordonată de medicul Tamam Youssef, cu experienţă de peste 30 de ani în chirurgia cardiacă – în patru misiuni la Spitalul din Karbala, Irak, pentru a-i ajuta pe medicii de acolo în salvarea multor copii cu diferite malformaţii cardiace. Este o ţară în care există peste 10.000 de copii cu astfel de malformaţii, a spus Dr. Cârstoveanu. Medicul a povestit că este foarte impresionat de toată munca pe care o depune medicul Youssef pentru copii, atât la noi în ţară, cât şi în străinătate. Acesta a spus că în ultima misiune s-a deplasat alături de el în Irak pentru a salva un singur copil. Apoi a revenit în ţară după numai câteva ore, în urma unei călătorii maraton, cu oprire în Liban.

Cârstoveanu: “Atunci când un copil este operat, 30 de oameni sunt în spatele lui”

„Chirurgia cardiovasculară este muncă de echipă, dânsul a trebuit să-şi aducă ajutoare şi din România. Atunci când un copil este operat, 30 de oameni sunt în spatele lui. Plecarea în afara ţării şi operaţiile în afara ţării…practic domnul profesor Tamam este cel care este dorit în afara ţării, pentru că el este principalul chirurg. Dar cum bine ştii, atunci când un copil se operează este nevoie de 30 de oameni ca să fie acel copil primit, analizat, operat, reanimat şi apoi externat.

Dânsul şi-a dus mulţi români acolo, pentru că românii au ajuns să facă bine unele lucruri, ăsta este lucrul pe care…şi noi am fost surprinşi de noi înşine văzând că, da, uite, putem să facem lucrul ăsta, da, suntem foarte mândri când putem să facem lucrul ăsta“, a spus medical.

Citește întreg materialul pe News.ro.

Citește și: Crăciunul în lume: Cele mai ciudate obiceiuri

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS