5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateChina a încetat să mai publice date zilnice despre Covid-19

China a încetat să mai publice date zilnice despre Covid-19

Comisia Naţională de Sănătate din China (NHC) a încetat să mai publice date zilnice despre Covid-19 duminică, pe fondul îndoielilor cu privire la fiabilitatea acestora, deoarece infecţiile au explodat în urma unei relaxări bruşte a restricţiilor dure, relatează Reuters, citată de News.ro.

„Informaţiile relevante despre Covid-19 vor fi publicate de Centrul chinez pentru controlul şi prevenirea bolilor pentru referinţă şi cercetare”, a anunţat comisia într-un comunicat, fără a specifica motivele schimbării sau cât de des va actualiza informaţiile despre Covid-19.

China şi-a restrâns definiţia pentru raportarea deceselor cauzate de Covid

În pofida creşterii record a infecţiilor, NHC nu a raportat niciun deces Covid la nivel naţional timp de patru zile consecutive înainte de a opri difuzarea datelor. China şi-a restrâns definiţia pentru raportarea deceselor cauzate de Covid, numărându-le doar pe cele din cauza pneumoniei sau a insuficienţei respiratorii cauzate de Covid.

Firma britanică de date privind sănătatea Airfinity a estimat săptămâna trecută că China se confruntă cu peste un milion de infecţii şi 5.000 de decese pe zi.

China a fost acuzată deseori că a minimalizat infecţiile şi decesele

După ce cazurile de Covid au doborât recordurile zilnice la sfârşitul lunii noiembrie, NHC a încetat luna aceasta să mai raporteze infecţii asimptomatice, ceea ce a făcut mai dificilă urmărirea cazurilor.

Cifrele oficiale din China au devenit un ghid nesigur, deoarece se făceau mai puţine teste în toată ţara, în timp ce China a fost acuzată deseori că a minimalizat infecţiile şi decesele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS