13.7 C
Craiova
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateZelenski: Vedem şanse de reuşită pe front

Zelenski: Vedem şanse de reuşită pe front

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a afirmat că se întrevăd şanse de reuşită pe front. „Ne pregătim pentru diferite variante de acţiuni ale statului terorist, vedem intenţiile sale. Şi vom răspunde”, a susţinut el, scrie news.ro.

Zelenski a avertizat că în perioada sărbătorilor teroriştii ruşi ar putea deveni activi din nou, îndemnându-i pe oameni să ţină cont de alarmele de atac aerian. ”Cetăţenii Rusiei trebuie să înţeleagă clar că teroarea nu rămâne niciodată fără un răspuns”, a adăugat el.

„Sarcinile noastre sunt neschimbate. Eliberarea pământului nostru. Siguranţa poporului nostrum“

Zelenski a afirmat, în mesajul transmis vineri seară, că a avut loc o şedinţă la care s-a discutat şi despre pregătiri pentru următoarele luni şi pentru anul viitor în general.

„Sarcinile noastre sunt neschimbate. Eliberarea pământului nostru. Siguranţa poporului nostru. Restaurarea ţării noastre după atacurile ruseşti. Acestea sunt elementele victoriei ucrainene, de care ne apropiem pas cu pas. Am auzit astăzi rapoartele comandanţilor la sedinţa Statului Major. Vedem şanse de reuşită pe front. Ne pregătim pentru diferite variante de acţiuni ale statului terorist, vedem intenţiile sale. Şi vom răspunde”, a subliniat Zelenski.

El a menţionat că a fost discutată şi situaţia din sectorul energetic, dar şi că a avut întâlnirea anuală cu ambasadorii, fiind făcute pregătiri pentru creşterea nivelului diplomatic în mai multe direcţii.

„Prima o reprezintă ţările în care influenţa noastră este încă mai mică decât ce avem nevoie din punctul de vedere al securităţii naţionale a Ucrainei şi al intereselor poporului nostru”, a declarat el, referindu-se la ţări din Africa şi America Latină, Asia şi Pacific.

Potrivit lui Zelenski, este vorba despre un ”potenţial economic uriaş”, dar şi o oportunitate diplomatică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS