11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitate2.500 de kg de carne și lactate trimise din România, confiscate în Italia

2.500 de kg de carne și lactate trimise din România, confiscate în Italia

Garda Financiară din Italia a confiscat luni aproximativ 2.500 de kilograme de produse alimentare de la un șofer român care transporta colete din România spre Italia cu o dubă, informează Rotalianul.com.

Duba, înmatriculată în România, a fost oprită de Garda Financiară pentru un control de rutină în localitatea Codevigo din provincia Padova, în Veneto.

La verificarea mărfii transportate de șoferul român, oamenii legii au constatat că acesta transporta circa 500 kg de produse alimentare și vegetale în cutii de carton, genți și bidoane de plastic.

În aceeași dubă au fost găsite și 2.000 kg de carne de pui, vită și porc, care era transportată în aceleași condiții.

Având în vedere că autovehiculul nu era frigorific, că produsele alimentare, probabil erau trimise de românii din țară către cei dragi din Italia, nu erau ambalate conform normelor legale, plus faptul că nu exista nicio dovadă că alimentele au fost aprobate pentru consum, forțele de ordine au solicitat intervenția personalului specializat de la Agenția Sanitară Locală (ASL) pentru ulterioare verificări.

În urma anchetei, inspectorii de la ASL au clasificat alimentele ca nefiind compatibile pentru consumul uman din cauza modului în care erau transportate și ambalate.

Cele 2,5 tone de produse alimentare au fost confiscate și distruse.

Valoarea lor se ridica la 30.000 de euro.

Şoferul a fost denunțat la organele competente și urmează să primească o sancțiune administrativă pentru fapta sa.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS