15.6 C
Craiova
sâmbătă, 4 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateRoberta Metsola, discurs în Plenul Parlamentului: Nu renunțați la Europa. Nu renunțați la noi

Roberta Metsola, discurs în Plenul Parlamentului: Nu renunțați la Europa. Nu renunțați la noi

Președinta PE, Roberta Metsola, aflată în vizită în România, a ținut, luni seară, un discurs în Parlamentul României.

„Mă aflu astăzi în România, în acest moment profund simbolic, cu un singur mesaj, cu un singur apel: Nu renunțați la Europa. Nu renunțați la noi.

Acum, când lucrurile nu sunt neapărat la fel de clare ca acum două săptămâni. Când strălucirea retoricii a fost umbrită de evenimente. Când scandalurile de corupție ale câtorva persoane ocupă centimetri de ziar și minute de televiziune în detrimentul muncii lungi și grele a celor mulți. Când se pare că promisiunile făcute cu mult timp în urmă sunt ignorate în detrimentul unor considerente naționale înguste, mărunte. Când cei pentru care Parlamentul European, prin simpla sa existență, reprezintă o amenințare, vor sări pe oricare dintre aceste probleme pentru a împinge tot mai mulți oameni spre confortul marginilor și al extremelor.

Acesta este momentul în care suntem chemați să conducem. Acesta este momentul în care trebuie să ne ridicăm și să rămânem uniți. Când este greu. Atunci când este mai ușor să ne așezăm la loc (…)“, a spus şefa parlamentului European.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS