15.6 C
Craiova
marți, 6 iunie, 2023
Știri de ultima orăActualitateStrăzi pustii în China de teama Covid. Peste un milion de chinezi ar putea muri din cauza infecției în 2023

Străzi pustii în China de teama Covid. Peste un milion de chinezi ar putea muri din cauza infecției în 2023

Străzile din marile orașe din China sunt goale duminică, după ce oamenii au rămas în case de frica noului val de Covid. Epidemiologul șef al țării a declarat că epidemia actuală va atinge punctul maxim în această iarnă și se va manifesta în trei valuri timp de aproximativ trei luni. Un institut de cercetare american a estimat că peste un milion de persoane din China ar putea muri din cauza COVID în 2023.

Epidemiologului șef al țării, Wu Zunyou, a declarat că China este în primul dintre cele trei valuri de cazuri de COVID-19 așteptate în această iarnă. Cazurile s-ar putea înmulți în întreaga țară dacă cetățenii vor călători iar în masă de Anul Nou chinezesc ce va fi sărbătorit luna viitoare. China nu a raportat încă în mod oficial niciun deces cauzat de Covid după 7 decembrie, când țara a pus capăt brusc majorității principalelor restricții din cadrul politicii „zero covid”, în urma unor proteste publice fără precedent. Testele în masă pentru depistarea virusului au fost oprite, ceea ce pune la îndoială posibilitatea ca numărul de cazuri raportat oficial să fie cel real. China a raportat pentru sâmbătă aproximativ 2.097 de noi infecții simptomatice cu coronavirus.

În Beijing, casele funerare și crematoriile din întregul oraș de 22 de milioane de locuitori sunt suprasolicitate în contextul noii variante Omicron. Postările de pe rețelele de socializare au arătat, de asemenea, metrouri goale în orașul Xian din nord-vestul Chinei, în timp ce chinezii se plâng pe internet de întârzieri ale livrărilor.

Citește continuarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS