9.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAcord important pe energie semnat la București

Acord important pe energie semnat la București

Preşedintele Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, a fost primită, sâmbătă, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis. La București se semnează acordul dintre guvernele Republicii Azerbaidjan, Georgiei, Ungariei și României privind Parteneriatul Strategic în domeniul dezvoltării și transportului energiei verzi.

Von der Leyen a spus că acordul pentru cablul submarin reprezintă un pas pentru „o întemeiere a viitorului nostru pe o energie sigură și curată„.

„Nu numai pentru planeta noastră ci și pentru economiile noastre și pentru independența noastră energetică. De aceea cablul submarin este atât de imortant. Vă aplaud pentru acest program atât de ambițios. Este plin de posibilități pentru viitor. Georgia va avea și ea beneficii, s-ar putea transforma într-un hub pentru energie. Cablul va putea furniza electricitate și Republicii Moldova și în Balcani. În privința Ucrainei, va ajuta la reconstruirea sectorului energetic al țării și reconstruirea țării.

Cablul va putea furniza electricitate și Republicii Moldova și în Balcani. În privința Ucrainei, va ajuta la reconstruirea sectorului energetic al țării și reconstruirea țării Aștept rezultatele studiului de fezabilitate care e în curs de elaborare. Avem posibilități de a sprijini financiar proiecte de interes comun cu țările vecine. Există interes comun. Cele două țărmuri ale Mării Negre nu au fost niciodată mai aproape”, a declarat președinta CE.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS