22.9 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateSute de tiruri la ieșirea din vama Siret

Sute de tiruri la ieșirea din vama Siret

În jur de 650 de tiruri stau în coloană, la această oră, pe o distanță de peste 27 de km, la ieșirea din vama Siret, pe DN2, din județul Suceava.

Încărcate cu mărfuri pentru sărbătorile de iarnă, băuturi și alimente neperisabile, cele mai multe camioane vin din Turcia și Bulgăria și vor să ajungă în Ucraina. Timpul de așteptare în coloană depășește 30 de ore, spun autoritățile de la noi din țară.

Blocajul la frontieră este cauzat de formalitățile vamale de pe partea ucraineană, pentru că timpul de verificare a actelor durează mai mult, în contexul războiului.

În lunile trecute, maximum 100 de tiruri treceau prin vama Siret spre Ucraina, dar acum, numărul camioanelor care vor să iasă din România este și de 10 ori mai mare.

Pentru fluidizarea traficului în zonă, mai multe echipaje de Poliție Rutieră sunt în teren. Traficul pe DN 2H, dinspre Rădăuți spre Suceava, este oprit pentru maşinile mai grele de 7.5 t, care sunt dirijate pe alte rute ocolitoare. Blocaje în trafic ar putea fi cel puțin până la final de lună, spun reprezentanții Prefecturii Suceava.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS