5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateUn român fugit în Ucraina ca să scape de închisoare a fost extrădat

Un român fugit în Ucraina ca să scape de închisoare a fost extrădat

Un bărbat din Rădăuți care era dat în urmărire generală din luna februarie a acestui an și despre care se ştia că a fugit în Ucraina a fost extrădat de autoritățile din țara vecină și a ajuns deja în Penitenciarul Botoșani, anunță Monitorul de Suceava.

Lilian Avram, zis „Giuliano”, din municipiul Rădăuți, este condamnat definitiv de la începutul acestui an, pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune calificată, la doi ani și zece luni de închisoare. Acesta a dispărut înainte de a fi condamnat definitiv, astfel că a devenit urmărit general. El s-ar fi ascuns în ultimele luni în Kiev și a fugit în țara vecină cu puțin timp înainte de a începe războiul.

Lilian Avram, zis „Giuliano”, a fost condamnat într-un dosar cu numeroși inculpați implicați, o rețea care înscena accidente pentru a încasa despăgubiri.

Gruparea din care făcea parte procura autoturisme scumpe, de lux, deja avariate (mărcile BMW, Audi, Jaguar, Mercedes, Volvo), pe care le folosea pentru a înscena accidente rutiere. Autoturismul ”vinovat” de accident era de obicei o Dacie veche, de pe a cărei asigurare RCA se încerca obținerea de despăgubiri mari.

Procurorii au identificat șapte cazuri în care inculpații au reușit să obțină despăgubiri între 25.000 și 60.000 de lei. Tentativele de înșelăciune au fost în număr mult mai mare, însă responsabilii de la societățile vizate au sesizat frauda.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au explicat în rechizitoriu că majoritatea accidentelor au fost înscenate ca presupunând implicarea a două autovehicule, dar au fost identificate și evenimente rutiere în care s-a declarat că au fost implicate trei autovehicule (pentru a justifica avarii în față și în spate la autoturismul deja avariat) sau un singur autovehicul. Unul dintre autovehicule era cel scump, deja avariat, iar al doilea era autovehiculul „vinovat”, ieftin.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS