19.2 C
Craiova
sâmbătă, 1 iunie, 2024
Știri de ultima orăActualitateVama Halmeu şi zeci de familii în beznă

Vama Halmeu şi zeci de familii în beznă

Vama Halmeu de pe frontiera cu Ucraina a rămas luni seara fără curent electric, după ce în timpul unor lucrări a fost tăiată sursa de alimentare, traficul fiind oprit până la instalarea unui generator, informează Instituţia Prefectului.

Un muncitor care efectua lucrări la reţeaua de canalizare din Halmeu, judeţul Satu Mare, a lăsat zeci de familii în beznă. În timp ce săpa cu un buldoexcavator, bărbatul a rupt un cablu şi a provocat o pană de curent în toată zona. Nu doar localnicii au avut de suferit. Toate TIR-urile care urmau să treacă prin vamă au fost oprite pe dreapta ore bune, pentru că vameşii nu au mai putut folosi aplicaţia de verificare. 
„În urma lucrărilor efectuate de cei de la Apă-Canal în cadrul unui proiect pe fonduri europene a fost tăiată sursa de alimentare cu curent electric din zona vămii Halmeu. Au rămas fără curent electric Punctul de Trecere a Frontierei, Vama Interioară şi Punctul Sanitar-Veterinar”, a transmis prefectul Radu Roca.

În Halmeu a fost instalat un generator al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Someş Satu Mare care va asigura alimentarea până la remedierea problemei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS