17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitate(VIDEO)Trei morţi şi mai mulţi răniţi după un atentat la un hotel din Kabul

(VIDEO)Trei morţi şi mai mulţi răniţi după un atentat la un hotel din Kabul

-

Un atac comis luni împotriva unui hotel din Kabul frecventat de oameni de afaceri chinezi s-a soldat cu trei morţi şi mai mulţi răniţi, însă bilanţul rămâne incert, informează AFP.

Potrivit talibanilor, trei dintre atacatori au fost ucişi şi doi cetăţeni străini au fost răniţi, în timp ce un spital a anunţat trei morţi şi 18 răniţi.

ONG-ul Emergency, care administrează un spital din Kabul unde au fost transportate victimele, a scris într-un tweet că a primit „21 de răniţi” şi „trei erau deja morţi” la sosirea lor la spital, fără a preciza dacă este vorba de atacatori.

Atacul comis împotriva hotelului, situat într-una dintre principalele zone comerciale ale capitalei afgane, a luat sfârşit cu „moartea a trei atacatori”, a anunţat la rândul său purtătorul de cuvânt al talibanilor Zabihullah Mujahid. „Toţi clienţii hotelului au fost salvaţi şi niciun cetăţean străini nu a fost ucis. Doar doi clienţi străini au fost răniţi atunci când au sărit de la etajul superior” al clădirii, a adăugat Mujahid.

Un purtător de cuvânt al poliţiei din Kabul a confirmat că „trei atacatori au fost ucişi la faţa locului şi că un suspect a fost arestat”, atribuind atacul unor „elemente răuvoitoare”.

Mai mulţi martori au declarat că au auzit cel puţin cinci explozii şi mai multe focuri de armă.

Alte două atentate au vizat cetățeni străini

Atacul a avut loc la hotelul Longan din Kabul, un complex cu mai multe etaje apreciat de oameni de afaceri chinezi, care vin în număr tot mai mare în Afganistan după ce talibanii au revenit la putere.

Beijingul nu a recunoscut în mod oficial guvernul taliban, însă China, care are o frontieră comună de 76 km cu Afganistanul, este una dintre ţările care au menţinut aici o prezenţă diplomatică.

Talibanii afirmă că au îmbunătăţit securitatea în ţară după ce au revenit la putere în august 2021, însă numeroase atentate cu bombă au fost comise în ultimele luni, revendicate în general de ramura locală a grupării jihadiste Stat Islamic (SI-K).

Nu este pentru prima dată când sunt vizaţi cetăţeni străini. Pe 2 decembrie, un agent de securitate a fost rănit cu focuri de armă trase asupra ambasadei Pakistanului la Kabul. Gruparea SI a revendicat atacul, confirmând că a fost vizat şeful misiunii.

De asemenea, doi angajaţi ai ambasadei ruse la Kabul şi patru afgani au fost răniţi pe 5 septembrie lângă clădire, într-un atentat sinucigaş revendicat tot de SI-K. Acela a fost primul atac împotriva unei reprezentanţe diplomatice după revenirea talibanilor la putere.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

„U“ Craiova – Rapid | Maximii mizează pe victoria...

Universitatea Craiova şi Rapid Bucureşti se întâlnesc sâmbătă, de...

ȘTIRI GdS