18.3 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateO asociaţie care i-a făcut de râs pe locatarii rău-platnici a fost amendată

O asociaţie care i-a făcut de râs pe locatarii rău-platnici a fost amendată

O asociație de proprietari din Iași a fost amendată de Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor Personale (ANSPDCP) în urma unei investigații desfășurate în luna mai 2021.

Motivul oferit de autoritate pentru sancțiunea de peste 2.400 de lei este că asociația nu a răspuns solicitărilor trimise, deși a confirmat că le-a primit.

Investigația s-a desfășurat ca urmare a unei plângeri prin care se reclamă faptul că operatorul a afișat listele de plată cu detalierea numelui și prenumelui fiecărui membru al asociației de proprietari.

De asemenea, cel care a făcut sesizarea a reclamat și afișarea unui înscris cu caracter defăimător în care erau menționate datele sale personale (numele și prenumele). Amenda GDPR pentru această asociație de proprietari a fost de 500 de euro, adică 2.463 de lei, potrivit ziardeiasi.ro

În decembrie 2021, Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucării Datelor Personale (ANSPDP) a publicat un ghid prin care precizează faptul că asociațiile de proprietari pot prelucra datele personale cu respectarea principiilor de prelucrare, în funcție de interesul legitim, atunci când există anumite scopuri, precum: instalarea unor sisteme de supraveghere video, calcularea cotelor de contribuţie la cheltuielile asociaţiei de proprietari și afișarea cuantumurilor la avizierul scării de bloc, înregistrarea datelor personale în cartea de imobil, afișarea datelor de contact ale președintelui asociației de proprietari, administratorului, membrilor comitetului executiv și ale membrilor comisiei de cenzori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS