4 C
Craiova
sâmbătă, 4 februarie, 2023
Știri de ultima orăActualitateȘefa PE cere Consiliului UE "să se asigure că este găsit un compromis" pentru România în Schengen

Șefa PE cere Consiliului UE „să se asigure că este găsit un compromis” pentru România în Schengen

Președintele Parlamentului European, Roberta Metsola, se declară „extrem de dezamăgită” de decizia din Consiliul de Justiţie şi Afaceri Interne al UE ca România şi Bulgaria să nu fie admise încă în spaţiul Schengen. Ea cere Consiliului UE „să acţioneze şi să se asigure că este găsit un compromis”.

„Sunt extrem de dezamăgită de amânarea aderării Bulgariei şi României la Schengen. Ambele ţări sunt pregătite şi meritau să intre.Din partea Parlamentului European, cer Consiliului UE să acţioneze şi să se asigure că este găsit un compromis. Numai atunci suntem uniţi cu adevărat”, a scris pe Twitter Roberta Metsola, membră a Partidului Popular European.

România așteaptă intrarea în Schengen de 11 ani

România, care așteaptă intrarea în Schengen de 11 ani, nu intră în spațiul european de liberă circulație nici de această dată, deși a avut sprijinul a 26 de state membre ale UE. Austria a reușit să blocheze decizia favorabilă în Consiliul JAI, pentru aderarea la Schengen fiind necesară unanimitate. Olanda i s-a alăturat, în condițiile în care se opune aderării Bulgariei, iar votul a fost dat „la pachet cu România”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS