9 C
Craiova
vineri, 1 decembrie, 2023
Știri de ultima orăActualitatePersoane înşelate cu locuri de muncă inexistente, în Austria

Persoane înşelate cu locuri de muncă inexistente, în Austria

Membrii a două familii din Sebeş au fost înşelaţi de un prahovean, care, atribuindu-şi calitatea de angajat al unei firme de recrutare a forţei de muncă, le-a promis locuri de muncă în Austria, aceştia realizând că au fost păcăliţi când s-au deplasat la fabrica respectivă din Austria pentru a începe munca, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis miercuri de către Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba, poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Sebeş au identificat în 6 decembrie un bărbat, de 48 de ani, din Câmpina, judeţul Prahova, ca persoană bănuită de săvârşirea unor fapte de înşelăciune ale căror victime au fost membrii a două familii din Sebeş.

„Din cercetări a rezultat că, în luna august a anului 2021, bărbatul, atribuindu-şi o calitate falsă de angajat al unei firme de recrutare a forţei de muncă, ar fi postat un anunţ, pe internet, potrivit căruia intermedia contracte de muncă la o fabrică din Austria. Acesta ar fi fost contactat de două familii din municipiul Sebeş, cărora le-ar fi pretins câte 300 de lei, reprezentând contravaloarea contractelor de mediere, bani care ar fi fost plătiţi prin virament”, se menţionează în comunicat.

Ulterior, cele patru persoane din municipiul Sebeş s-ar fi deplasat la fabrica din Austria, pentru a începe munca, moment în care ar fi aflat că fabrica nu a avut nicio ofertă de muncă, iar ele au fost victima unei înşelăciuni.

Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a bărbatului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS