19.5 C
Craiova
sâmbătă, 18 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitateExecuţie publică în Afganistan după întoarcerea talibanilor la putere

Execuţie publică în Afganistan după întoarcerea talibanilor la putere

Un afgan condamnat pentru uciderea unui alt bărbat a fost exectat public, miercuri, fiind prima execuție publică de la revenirea la putere a talibanilor, în vara anului trecut, conform ABC News.

Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, care a subliniat intențiile noilor conducători ai Afganistanului de a continua politicile dure implementate de când au preluat țara în august 2021 și de a rămâne la Sharia.

Execuția a avut loc în fața a sute de oameni și a multor oficiali talibani de rang înalt

Execuția a avut loc în vestul provinciei Farah, în fața a sute de oameni și a multor oficiali talibani de rang înalt, inclusiv din capitala Kabul, potrivit sursei citate.

Decizia de a fost „luată cu foarte multă atenție”, cu aprobarea liderului suprem taliban, Mullah Haibatullah Akhundzada, a mai susținut purtătorul de cuvânt al talibanilor.

Bărbatul executat, identificat ca fiind Tajmir din provincia Herat, a fost condamnat pentru uciderea unui alt bărbat, în urmă cu cinci ani și pentru furtul unei motociclete și a unui telefon mobil. Forțele talibane l-au arestat pe Tajmir după ce familia victimei l-a acuzat de crimă.

Talibanii au promis că vor fi mai moderați și vor permite drepturile femeilor și minorităților

După ce au preluat puterea în Afganistan, în 2021, în ultimele săptămâni ale retragerii forțelor americane și NATO din țară, după 20 de ani de război, talibanii au promis inițial că vor fi mai moderați și vor permite drepturile femeilor și minorităților. În schimb, au restricționat drepturi și libertăți, inclusiv interzicerea educației fetelor dincolo de clasa a șasea. Recent, Ministerul taliban pentru „Propagarea Virtuţii şi Prevenirea Viciului” a anunțat că Femeile afgane nu vor mai fi lăsate să intre în parcuri.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS