24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBilanţul alunecării de teren de pe insula Ischia a ajuns la 12 morţi

Bilanţul alunecării de teren de pe insula Ischia a ajuns la 12 morţi

Salvatorii italieni au găsit marţi cadavrul ultimei persoane dată dispărută în urma alunecării de teren care s-a produs pe 26 noiembrie pe insula Ischia din Golful Napoli, bilanţul final ajungând la 12 morţi, informează Agerpres.

O alunecare de noroi şi de resturi a devastat mica staţiune balneară Casamicciola Terme în urma ploilor abundente, distrugând locuinţe şi aruncând în mare autoturisme.

Pompierii au anunţat pe Twitter descoperirea unui alt cadavru şi au postat o fotografie cu salvatorii la lucru într-o zonă încă acoperită de noroi, resturi şi efecte personale aduse de alunecarea de teren devastatoare.

Potrivit presei italiene, cea mai recentă victimă găsită este o femeie de 31 de ani.

Geologii estimează că intemperiile ar putea provoca noi alunecări de teren pe insula turistică situată în apropiere de Capri, al cărei sol este deosebit de instabil.

Vineri, autorităţile au evacuat o mie de locuitori din zone considerate expuse riscului în contextul unor noi ploi abundente.

Mulţi dintre cei evacuaţi au rămas în hoteluri marţi, aşteptând unda verde pentru a putea reveni acasă, potrivit media.

Dezastrul de la 26 noiembrie a fost cauzat de combinaţia mai multor factori: precipitaţii abundente, sol instabil, defrişări, dezvoltare imobiliară excesivă, precum şi lipsa lucrărilor de întreţinere şi a măsurilor prevenţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS