22.8 C
Craiova
luni, 29 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateAderarea României la Schengen, pe ordinea de zi a Consiliului JAI

Aderarea României la Schengen, pe ordinea de zi a Consiliului JAI

Aderarea României, Bulgariei şi Croaţiei la Schengen se află pe ordinea de zi a Consiliului JAI, care va avea loc joi.

“O veste bună: votul privind aderarea României la spațiul Schengen este pe agenda Consiliului Justiție și Afaceri Interne de mâine (n.red.- joi). În ultimele luni, România a fost deschisă și a lucrat strâns cu instituțiile europene și cu autoritățile din Suedia, Olanda și Austria.

Am răspuns tuturor îngrijorărilor și am demonstrat că țara noastră merită să fie în Schengen. Am convins Suedia și Olanda să-și întoarcă votul și să ne sprijine. Lucrăm în continuare îndeaproape cu autoritățile din Austria. Continuăm munca pentru a obține cât mai curând un rezultat pozitiv privind aderarea țării noastre cu drepturi depline în spațiul Schengen”, a transmis, miercuri, europarlamentarul Siegfried Muresan pe Facebook.

Nu se știa sigur dacă subiectul va fi sau nu pe ordinea de zi a Consiliului JAI

Amintim că în ultima săptămână situația a fost incertă și nu se știa sigur dacă subiectul va fi sau nu pe ordinea de zi a Consiliului JAI.

Oficialii români speră să schimbe decizia Austriei, care se opune extinderii Spațiului Schengen, cancelarul austriac invocând faptul că mulți migranți care ajung în Austria au trecut ilegal granița de la noi.

„Starea de incertitudine nu mai poate continua, integrarea în Schengen este obiectivul nostru național”, a declarat premierul Nicolae Ciucă, miercuri. 

Inclusiv presa din Austria a relatat despre subiect, spunând că decizia este nedreaptă, că are conotaţii politice interne și că riscă să îi afecteze chiar și pe austrieci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS