3.4 C
Craiova
vineri, 3 februarie, 2023
Știri de ultima orăActualitateOficial american: Liderul chinez Xi Jinping nu acceptă vaccinurile occidentale împotriva Covid-19

Oficial american: Liderul chinez Xi Jinping nu acceptă vaccinurile occidentale împotriva Covid-19

Directorul Serviciului Național de Informații al SUA, Avril Haines, a afirmat că Xi Jipning, președintele Chinei, nu vrea să accepte vaccinurile occidentale în pofida provocărilor cu care se confruntă China cu COVID-19.

Liderul chinez Xi Jinping nu doreşte să accepte vaccinurile occidentale, în ciuda provocărilor cu care se confruntă China cu Covid-19 şi, deşi protestele recente nu reprezintă o ameninţare la adresa guvernării Partidului Comunist, acestea i-ar putea afecta poziţia personală, a declarat directorul de informaţii naţionale al SUA, Avril Haines, conform The Guardian, citată de News.ro.

Numărul de cazuri zilnice de Covid din China se apropie de maximele istorice

Deşi numărul de cazuri zilnice de Covid din China se apropie de maximele istorice, unele oraşe iau măsuri pentru a relaxa regulile de testare şi de carantină după ce politica lui Xi de toleranţă zero faţă de Covid a declanşat o încetinire bruscă a economiei şi manifestări publice.

Haines a vorbit la la Forumul Naţional Reagan de Apărare din California şi a spus că, în ciuda impactului social şi economic al virusului, Xi „nu este dispus să ia un vaccin mai bun din Occident şi, în schimb, se bazează pe un vaccin din China care este bun doar că nu este la fel de eficient împotriva Omicron”.

„A vedea protestele şi răspunsul la acestea contrazice naraţiunea pe care îi place să o propună, şi anume că China este mult mai eficientă la guvernare”, a spus Haines.

Autorităţile au ridicat brusc restricţiile Covid în oraşele chinezeşti Guangzhou şi Chongqing

„Nu este, din nou, ceva pe care îl vedem ca fiind o ameninţare la adresa stabilităţii în acest moment, sau schimbarea regimului sau ceva de genul acesta”, a spus ea, adăugând în acelaşi timp: „Cum se va desfăşura va fi important pentru statutul lui Xi”.

Săptămâna trecută, autorităţile au ridicat brusc restricţiile Covid în oraşele chinezeşti Guangzhou şi Chongqing, unde protestatarii au avut confruntări cu poliţia.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS