4.8 C
Craiova
joi, 2 februarie, 2023
Știri de ultima orăActualitateAproximativ 700 de foci pe cale de dispariție, găsite moarte pe malul Caspic al Rusiei

Aproximativ 700 de foci pe cale de dispariție, găsite moarte pe malul Caspic al Rusiei

Aproximativ 700 de foci pe cale de dispariție au fost găsite moarte pe coasta Caspică a Rusiei din Caucazul de Nord, au declarat duminică oficialii locali.

Focile Caspice, singurele mamifere găsite în Marea Caspică, au fost clasificate ca fiind pe cale de dispariție pe lista roșie a Uniunii Internaționale pentru Conservarea Naturii (IUCN) din 2008, scrie CNN.

„Numărul animalelor descoperite poate crește. Cauza morții nu a fost încă stabilită”, a declarat serviciul de presă al agenției de pescuit din regiune, potrivit publicației de stat ruse TASS.

Focile au fost aduse pe coasta republicii ruse Daghestan, de-a lungul Mării Caspice, cea mai mare zonă de apă fără ieșire la mare din lume.

Cercetătorii lucrează la identificarea cauzei morții mamiferelor

TASS a spus că „cercetătorii au început deja să lucreze la identificarea cauzei morții mamiferelor”.

Vestea vine după ce peste 140 de foci caspice au fost găsite moarte pe plajele kazahe din Marea Caspică la începutul acestui an, potrivit KASPIKA, o agenție pentru conservarea focilor caspice.

Populația de foci din Caspia a suferit de vânătoare excesivă

Potrivit IUCN, populația de foci din Caspia a suferit de vânătoare excesivă, degradarea habitatului și schimbările climatice.

Marea Caspică este mărginită de cinci țări: Azerbaidjan, Iran, Kazahstan, Rusia și Turkmenistan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS