10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitatePartidul lui Viktor Orban ar fi folosit în campania electorală datele trimise pentru vaccinarea anti-COVID

Partidul lui Viktor Orban ar fi folosit în campania electorală datele trimise pentru vaccinarea anti-COVID

​Fidesz, partidul de guvernământ al premierului ungar Viktor Orbán, ar fi folosit datele cetățenilor din registrul de înscrieri pentru vaccinarea împotriva COVID-19 pentru a trimite mesaje electorale în campania pentru alegerile parlamentare din Ungaria din aprilie 2022, potrivit organizației Human Rights Watch, notează Hotnws.

Conform organizației, Fidesz ar fi folosit pentru a-și transmite mesajele electorale nu doar datele din campania de vaccinare, ci și pe cele ale cetățenilor care au solicitat beneficii fiscale.

Organizația pentru apărarea drepturilor omului spune că persoanele care și-au trimis datele personale pe un site administrat de guvern pentru a se înregistra pentru vaccinul COVID-19 au primit mesaje politice menite să influențeze alegerile în sprijinul partidului de guvernământ.

Human Rights Watch arată că, astfel, a fost încălcat dreptul la viață privată, amintind de avertismentele repetate transmise de Comisia Europeană Guvernului de la Budapesta privind respectarea statului de drept.

„Folosirea datelor personale ale oamenilor, colectate pentru ca aceștia să poată accesa serviciile publice, pentru a-i bombarda cu mesaje de campanie electorală este o trădare a încrederii și un abuz de putere. Guvernul ungar ar trebui să înceteze să exploateze datele personale pentru campanii politice și să garanteze condiții echitabile la alegeri”, a declarat Deborah Brown, cercetător la Human Rights Watch.

Viktor Orbán a câștigat al patrulea mandat consecutiv ca prim-ministru la alegerile din aprilie 2022, dar observatorii internaționali au atras atenția asupra corectitudinii alegerilor generale.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS