11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăActualitateCât costă iluminatul festiv din București și alte orașe din țară

Cât costă iluminatul festiv din București și alte orașe din țară

Conform unei analize Hotnews, cel mai mult plătește pentru luminițele de Crăciun Constanța, în jur de 2,4 milioane lei fără TVA. La Iași și Cluj-Napoca, primăriile plătesc aproximativ 1,3 milioane lei cu TVA pentru închiriere și montaj. Primăriile din România au făcut anul acesta achiziții publice pentru luminițele de Crăciun de circa 26 milioane lei, fără TVA. Majoritatea banilor, 17,6 milioane lei fără TVA, merg pe contracte date prin achiziții directe.

În București, Primăria Capitalei folosește luminițele vechi, dar montarea și demontarea lor costă peste 1 milion de lei. În București pun și Primăriile de Sector propriile luminițe. Dar aceștia nu sunt toți banii care merg pe luminițe.

Dincolo de datele din sistemul electronic de achiziții publice, centralizate de HotNews.ro, sunt și situații în care acestea sunt puse pe acorduri – cadru mai vechi sau în baza contractului de delegare de gestiune a serviciului de iluminat public, și aceste cifre nu apar în sistemul electronic de achiziții publice, deci clar este vorba despre sume mult mai mari.

Citește mai multe AICI.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS