17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăActualitateBenzina din SUA este mai ieftină decât înainte de începerea războiului din Ucraina

Benzina din SUA este mai ieftină decât înainte de începerea războiului din Ucraina

Preţurile la pompă continuă să scadă în SUA, coborând preţul mediu al benzinei sub nivelul în care se afla în perioada de dinainte de 24 februarie 2022.

Un galon(3,78 litri) de benzină obişnuită costă acum 3,47 dolari la nivel naţional, notează Mediafax. Această valoare este sub media de 3,54 dolari din 24 februarie, ziua în care Rusia a invadat Ucraina. Preţul a scăzut cu aproximativ 12 cenţi în ultima săptămână şi cu 29 de cenţi în ultima lună. Este pentru prima dată din februarie când media naţională a preţului la benzină a scăzut sub 3,50 dolari pe galon. Preţul benzinei a urcat în ianuarie şi februarie deoarece investitorii erau îngrijoraţi de întreruperile cauzate de invazia rusă în Ucraina.

Factorii care au dus la scăderea preţurilor la benzină

Temerile legate de o potenţială recesiune şi îngrijorările legate de restricţiile pandemice din China au afectat preţurile energiei. Alţi factori includ întreruperi mai puţine decât se aşteptau în ceea ce priveşte fluxurile de petrol din Rusia şi eliberarea record de petrol de către administraţia Biden din rezervele de urgenţă.
Privind în viitor, unii analişti economici prevăd că preţurile la benzină vor continua să scadă, deşi rămâne incertitudinea cu privire la direcţia în care se va îndrepta preţul petrolului din cauza problemelor legate de politica OPEC şi a restricţiilor pandemice din China.
Andy Lipow, preşedintele firmei de consultanţă Lipow Oil Associates, spune că preţul naţional mediu pentru benzină ar putea scădea la 3,28 dolari până la Crăciun. Acest lucru ar însemna preţuri mai mici de Crăciun decât cele de anul trecut.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS