22.3 C
Craiova
joi, 2 mai, 2024
Știri de ultima orăActualitatePremierul, de Ziua Naţională: Să fim mândri că suntem români cred că poate reprezenta un obiectiv de suflet al tuturor

Premierul, de Ziua Naţională: Să fim mândri că suntem români cred că poate reprezenta un obiectiv de suflet al tuturor

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat, cu ocazia Zilei Naţionale a României, că este minunată emoţia pe care o trezesc în noi reuşitele oricărui român şi reuşitele naţionale, precizând că să fim mândri că sunt români poate reprezenta un obiectiv de suflet al tuturor, scrie news.ro.

 Nicolae Ciucă subliniază că se împlinesc 104 ani de la cel mai important moment al istoriei noastre ca naţiune.

“Este sărbătoarea unităţii poporului şi a statului român, moştenire de preţ a întregii naţiuni române. Astăzi, se împlinesc 104 ani de la cel mai important moment al istoriei noastre ca naţiune, când la Adunarea Naţională de la Alba Iulia, reprezentanţii tuturor provinciilor istorice româneşti au decis în unanimitate Marea Unire necondiţionată şi pentru totdeauna cu Regatul României. Acel moment memorabil născut printr-o puternică mobilizare politică şi socială a înaintaşilor noştri, care au dus la împlinire visul de unitate naţională, reprezintă şi fundamentul României în care trăim generaţiile de astăzi”, a afirmat Nicolae Ciucă.

Premierul a precizat că Unirea de la 1 Decembrie 1918 a fost precedată de alte evoluţii esenţiale pentru întregirea naţiunii române

“Naţiunea română este rezultatul evoluţiei istorice, statul român modern este rezultatul naţiunii ca produs istoric. Marea Unire de la 1 Decembrie 1918 a venit firesc după multe alte evoluţii esenţiale pentru întregirea naţiunii române: opera marilor cărturari ai Şcolii Ardelene, mişcarea de eliberare de sub domniile fanariote, efervescenţa mişcărilor revoluţionare din 1848, curajul celor două Principate Române de a se uni într-un singur stat la 24 ianuarie 1859, câştigarea independenţei în 1877 şi, cel mai important, jertfa de sânge a poporului român care şi-a câştigat dreptul la autodeterminare în Primul Război Mondial”, a menţionat premierul.

Întreg materialul pe news.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS